Binnenland
Defensie ruimt zeemijnen Vlissingen

De zeemijnen die voor de zomervakantie in de binnenhaven van Vlissingen zijn gevonden, worden deze week geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD). De Zeeuwse gemeente en de opruimingsdienst houden er rekening mee dat de ruiming van de drie Duitse zeemijnen meerdere dagen kan duren. Er zijn geen veiligheidsrisico’ s en geen gevolgen voor omwonenden en omliggende bedrijven, meldt Vlissingen.

ANP

In mei en juni werd in totaal vier zeemijnen gevonden in de bodem van het water voor de Piet Heinkade. Een daarvan werd op 10 mei vernietigd, de rest kon blijven liggen omdat er geen ontsteker in de 1000 kilo wegende mijnen zit. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ze tot ontploffing kunnen komen.

De mijnen van het type BM1000 worden deze week aan boord van een marineschip gehesen en via de sluizen afgevoerd naar een plek waar ze worden vernietigd. De scheepvaart is eenmaal per dag dertig minuten tot maximaal een uur gestremd. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in de ochtend uitgevoerd. De gemeente verwacht geen of zeer beperkte hinder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer