PolitiekGiftenaftrek
GL/PvdA, D66, CDA, SGP en JA21 steunen oproep aan nieuwe regering: Red de giftenaftrek

Ook GL/PvdA, D66, CDA, SGP en JA21 roepen het nieuwe kabinet op om niet te bezuinigen op de giftenaftrek. De oppositiepartijen hebben gezamenlijk de petitie van de ChristenUnie ”Red de giftenaftrek” ondertekend.

„Goede doelen hebben het al moeilijk”, zegt D66-Kamerlid Vijlbrief.
„Goede doelen hebben het al moeilijk”, zegt D66-Kamerlid Vijlbrief.

De zes partijen kondigen aan tijdens het debat over de regeringsverklaring de druk op het nieuwe kabinet te willen opvoeren. Volgende week woensdag en donderdag debatteert de Tweede Kamer voor het eerst met premier Schoof over de plannen van PVV, VVD, NSC en BBB.

In het hoofdlijnenakkoord is afgesproken om 250 miljoen euro te besparen op de giftenaftrek. Daarmee wordt het belastingvoordeel voor particulieren vermoedelijk gehalveerd. Voor het mkb zou de giftenaftrek in z’n geheel vervallen.

„We willen niet dat door het nieuwe kabinet het maatschappelijk middenveld verder in de verdrukking komt”, licht GL/PvdA-Kamerlid Van der Lee zijn steun aan de oproep toe. D66-Kamerlid Vijlbrief: „Goede doelen hebben het al moeilijk. Stop deze belastingverhoging.”

„Mijn samenlevings- en verenigingshart huilt” - Inge van Dijk, CDA-Kamerlid

„Mijn samenlevings- en verenigingshart huilt als ik kijk naar de gevolgen van de plannen van de nieuwe coalitie voor het maatschappelijk middenveld”, zegt CDA-Kamerlid Van Dijk. SGP-Kamerlid Stoffer: „Ik roep de coalitiepartijen met klem op om dit onderdeel van het akkoord te herzien.”

ChristenUnie-Kamerlid Grinwis kondigde al eerder aan dat zijn partij genoodzaakt is in oktober tegen het Belastingplan te stemmen als de giftenaftrek wordt gehalveerd. „Daarom onze gezamenlijke oproep aan het kabinet: keer terug op uw schreden, houd de giftenaftrek in stand en waardeer zo een samenleving waarin we omzien naar elkaar”, aldus Grinwis.

De ChristenUnie-petitie ” Red de giftenaftrek ” is in enkele weken tijd meer dan 30.000 keer ondertekend. Ook staan de namen van ruim 250 maatschappelijke organisaties onder de oproep aan het nieuwe kabinet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer