BinnenlandOnderwijs
Christelijke onderwijsmethodes vallen in de prijzen bij internationale vakjury

Onderwijsplatform Edu-World uit Sliedrecht heeft de Comenius EduMedia Award 2024 gewonnen voor twee methodes: ”Travelling the World” en ”Brain2Train”.

Redactie binnenland
Lesmethode en prijs Edu-Sign. beeld Edu-Sign
Lesmethode en prijs Edu-Sign. beeld Edu-Sign

Edu-World ontving de prijs dinsdag in Berlijn voor de christelijke aardrijkskundemethode Travelling the World en voor Brain2Train, een zelfstandig online oefenprogramma voor begrijpend lezen en studievaardigheden.

„Het is een enorme waardering voor het werk dat we doen”, zegt Bert Kalkman, directeur van Edu-World en onderwijsadviesbureau Edu-Sign. „We investeren voortdurend in methoden waarin leren met diepgang en betrokkenheid centraal staan. Dat doen we vanuit onze christelijke levensbeschouwing. Je kunt namelijk geen zorg dragen voor de wereld wanneer je deze niet kent. Goed rentmeesterschap heeft dan ook alles te maken met betrokkenheid op de wereld om ons heen. Dat is wat we met Travelling the World willen bereiken. Van onze scholen weten we dat de methode kinderen enthousiast maakt voor aardrijkskunde. Nu is dat ook nog eens bevestigd door een internationale vakjury.”

Brain2Train is in de prijzen gevallen omdat het volgens de jury een vernieuwend programma is met een sterke pedagogische en didactische filosofie, die leerlingen stimuleert om zichzelf te verbeteren. Het slimme gebruik van online helpfuncties is een gouden vondst.

Directeur Bert Kalkman van Edu-World en Edu-Sign met de Comenius EduMedia Award. beeld Edu-Sign

„Ook met deze waardering zijn we heel blij”, zegt Kalkman. „Scholen hebben helaas te weinig tijd om begrijpend lezen en studievaardigheden voldoende te trainen. Hier biedt Brain2Train een slimme oplossing voor. Leerlingen kunnen zelfstandig met het programma oefenen. Zo kost het de school geen extra onderwijstijd.”

De Comenius EduMedia Award wordt ieder jaar uitgereikt aan educatieve multimediaprojecten. De inzenders komen uit allerlei Europese landen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer