Kerk & religieWeek van de zending
Eerste Week van de zending: „3 miljard mensen hebben nog nooit een Bijbel gezien”

Een gift aan het zendingswerk overmaken en je hebt je plicht gedaan? Zo werkt het niet, vindt Gijsbert Wolvers. Samen met twee andere zendingswerkers reageert hij op de ”Week van de zending”, een initiatief van Stichting Bonisa.

Ds. A.A. Egas: „Het moet ons verlangen zijn dat Christus’ huis vol wordt.” Foto: de stad Hongkong telt bijna 7,5 miljoen inwoners. beeld AFP, Yan Zhao
Ds. A.A. Egas: „Het moet ons verlangen zijn dat Christus’ huis vol wordt.” Foto: de stad Hongkong telt bijna 7,5 miljoen inwoners. beeld AFP, Yan Zhao

„Aan de liefde voor de zending kun je de stand van het geestelijk leven aflezen”, stelt ds. A.A. Egas. De christelijke gereformeerde predikant is secretaris van Stichting Bonisa en vertelt waarom de organisatie een Week van de zending in het leven roept. „Bonisa bestaat vijftig jaar en daarom willen we de wereldwijde Evangelieverkondiging extra onder de aandacht brengen in de gereformeerde gezindte. Dit doen we in de week na Pinksteren, omdat dit bij uitstek de kerkelijke periode is waarin we stilstaan bij het zendingswerk, als gevolg van de uitstorting van de Heilige Geest.”

De predikant uit Damwoude wijst erop dat er nog veel gebieden niet bereikt zijn door het Evangelie. „De cijfers zijn schokkend. Gegevens uit 2019 laten zien dat zo’n 3 miljard mensen nog niet in aanraking zijn gekomen met de Bijbel. In het hart van al Gods kinderen hoort het gebed levend te zijn: „Onze Vader, Die in de hemel zijt, Uw Koninkrijk kome.” Het moet ons verlangen zijn dat Christus’ huis vol wordt.”

Jubileumdag

Tijdens de Week van de zending –van 20 tot 25 mei– organiseert Bonisa diverse activiteiten. Zo staat er op tweede pinksterdag een zangavond gepland en zijn er in de dagen daarna vier live-uitzendingen die het werk van de stichting belichten. Als afsluiting vindt er op 25 mei een jubileumdag in Harskamp plaats.

Ds. Egas hoopt dat de Week van de zending jaarlijks zal terugkeren. „Het zou mooi zijn als ook andere organisaties aanhaken, zodat we gezamenlijk het zendingswerk onder de aandacht kunnen brengen. We krijgen nu al veel positieve reacties op dit initiatief.”

„Het zou mooi zijn als andere organisaties aanhaken, zodat we gezamenlijk het zendingswerk onder de aandacht kunnen brengen ” - Ds. A.A. Egas, secretaris Stichting Bonisa

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Zending

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer