Geschiedenis
Mauritshuis Den Haag tot in detail virtueel te bezoeken

Het Mauritshuis in Den Haag is vanaf donderdag 26 november niet alleen fysiek te bezoeken, maar ook „levensecht” in een nieuwe virtuele omgeving.

Redactie cultuur
Mauritshuis, Den Haag. beeld RD
Mauritshuis, Den Haag. beeld RD

Het museum heeft de primeur om, als eerste ter wereld, geheel in gigapixel-formaat te zijn gedigitaliseerd. Door de koppeling met de al bestaande Second Canvas-app van het Mauritshuis, worden nu „de mooiste verhalen achter de meesterwerken” in de hoogste resolutie onthuld.

Door middel van 360 graden-fotografie in gigapixel-formaat kunnen de museumzalen van het Mauritshuis vanaf nu in extreem hoge resolutie en tot in de kleinste details worden bekeken. Daarnaast zijn er 36 meesterwerken apart te bewonderen, waaronder alle Vermeers, vier Rembrandts, drie Jan Steens, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, voorzien van verhalen die de bezoeker meenemen in het kunstwerk en wijzen op verborgen details.

Maes_publiek_Mauritshuis_05.jpg
Zaal in het Mauritshuis, Den Haag. beeld Mauritshuis / Ivo Hoekstra

Bij sommige schilderijen kan men zelfs schakelen tussen het normale beeld en infrarood-beelden. Op deze manier kan de bezoeker, door te wisselen tussen de verschillende opnames, de aanpassingen ontdekken die de schilders in het proces van hun werk hebben aangebracht.

De virtuele tour in 360 graden is beschikbaar via de website van het Mauritshuis (www.mauritshuis.nl) of via de Second Canvas Mauritshuis app (via AppStore en Google Play).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer