Kerk & religie
Christenen verenigen zich in gebed voor verdrukte kerk

Opnieuw verenigen duizenden christenen wereldwijd zich aanstaande zondag in gebed voor vervolgde geloofsgenoten. De Internationale gebedsdag voor de vervolgde kerk vindt plaats op de eerste zondagen van november.

Redactie kerk
beeld Pixabay
beeld Pixabay

Het thema van de dag is ”één met hen”, naar aanleiding van Hebreeën 13:3. „De Bijbel roept ons ertoe op om niet alleen degenen te gedenken die lijden, maar ook één met hen te zijn in hun lijden”, aldus de World Evangelical Alliance (WEA).

De dag is niet alleen bedoeld voor gebed, maar ook om de situatie van vervolgde christenen opnieuw onder de aandacht te brengen. Om echt te kunnen bidden voor vervolgde christenen moeten we eerst „hun benarde situatie” kennen, schrijft de WEA.

Over de hele wereld worden ten minste 260 miljoen christenen verdrukt vanwege hun geloof. Uit onderzoek blijkt dat vorig jaar 2983 christenen zijn vermoord vanwege hun geloof, gemiddeld 8 christenen per dag.

SDOK roept op tot gebed voor de situatie in Nigeria. „De aanslagen op christenen door Boko Haram en extremistische Fulaniherders zijn de afgelopen tijd verergerd. Duizenden christenen zijn inmiddels om het leven gekomen en velen zijn op de vlucht geslagen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer