Muziek
Beiaardier Boudewijn Zwart speelt selectie ”Matthäus Passion”

Beiaardier Boudewijn Zwart brengt deze week op meerdere torens in het land muziek uit Bachs passionen ten gehore.

Beiaardier Boudewijn Zwart. beeld Boudewijn Zwart
Beiaardier Boudewijn Zwart. beeld Boudewijn Zwart

Alle live-uitvoeringen van de ”Matthäus Passion” en de ”Johannes Passion” zijn vanwege het coronavirus afgelast. Om die leemte te vullen speelt Zwart, onder andere stadsbeiaardier van Amsterdam, Gouda en Dordrecht, op meerdere plaatsen delen uit deze meesterwerken van Bach.

Dinsdag 7 april is Zwart te horen in Amsterdam, op de carillons van de Westertoren en Zuidertoren. Daar vertolkt hij onder andere de bekende aria’s ”Blute Nur” en ”Erbarme Dich” en de slotkoren ”Ruhet wohl” en ”Wir setzen uns mit Tränen nieder” uit de ”Matthäus”. Ook speelt hij een selectie uit de ”Johannes Passion”.

De concerten op de Westertoren zijn om 12.00 uur en om 17.00 uur. Het concert op de Zuidertoren is om 14.30 uur. De bespelingen zijn in de omgeving van de torens te beluisteren.

Zatermiddag 11 april (14.30 uur) speelt Zwart in Dordrecht, tijdens het wekelijkse middagconcert, vanaf de toren van de Grote Kerk eveneens delen uit de ”Matthäus Passion”. Dat kondigde hij zaterdag 4 april aan in een reportage van RTV Dordrecht.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer