Binnenland
Rode Hoed beklad met anti-FVD-leuzen

Het debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag beklad met knalroze verf. Op de deuren stonden leuzen tegen Forum voor Democratie gekalkt. Ook zijn er ramen ingegooid. Wie erachter zit, is niet duidelijk. ,,Er heeft nog niemand zijn vinger opgestoken", zegt een woordvoerster.

Webredactie
De Rode Hoed. beeld ANP
De Rode Hoed. beeld ANP

Het pand aan de Keizersgracht is vrijdagavond verhuurd aan het Renaissance Instituut, het kenniscentrum van Forum voor Democratie (FVD), voor een lezing over de brexit. Op sociale media gaat een oproep rond om een lawaaiprotest te houden om de avond van ,,de fascisten van Forum voor Democratie" te verstoren. Of de bekladding daarmee te maken heeft, is onbekend.

Volgens de woordvoerster van De Rode Hoed is de verf intussen verwijderd en worden ook vrijdag nog de ruiten vervangen. De bijeenkomst gaat wat haar betreft gewoon door. De politie heeft de zaak in onderzoek.

FVD zit sinds kort met drie zetels in de Amsterdamse gemeenteraad en bemant twee zetels in de Tweede Kamer. Eerder werd al de Amsterdamse woning van partijleider Thierry Baudet beklad.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer