Binnenland
Klever niet bij Wereldbank-vergadering door geannuleerde vlucht

Minister Reinette Klever voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp moet de jaarvergadering van de Wereldbank in Washington van vrijdag afzeggen. Het was wel de bedoeling dat ze aan de internationale topbijeenkomst zou deelnemen, maar haar vlucht uit Brazilië werd op het laatste moment geannuleerd.

ANP

„Er bleek op die korte termijn ook geen alternatief te zijn. Pure overmacht”, laat de minister weten vanuit Brazilië. „Heel jammer dat ik niet in Washington kan zijn. De Wereldbank doet belangrijk werk en ik zou daar ook mijn Amerikaanse collega spreken.”

Klever had een heel krap schema. Tot donderdag was ze in Brazilië bij een G20-bijeenkomst met andere handelsministers. Aansluitend zou ze naar Washington gaan voor de vergadering van de Wereldbank. Maar door de geschrapte vlucht is dat niet meer haalbaar. Klever vliegt daarom direct terug naar Nederland. Volgens een woordvoerder zal ze zich op de Wereldbank-vergadering laten vervangen door een ambtenaar die al in de Amerikaanse hoofdstad was.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer