Cultuur & boeken

”De ontmoeting” van Remmelt Mastebroek stemt tot nadenken

„Hij noemde mijn naam!” Deze reactie klinkt uit de mond van verschillende personages in ”De ontmoeting” wanneer ze in contact zijn gekomen met een bijzondere man. Is hij het, Yeshua? Christiaan loopt in een grote stad en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt een man die relaties centraal stelt, die mensen in beweging brengt en toekomstplannen radicaal verandert. Een man bij wie je helemaal jezelf kunt zijn, die je naam noemt en je aanraakt tot in je ziel. Christiaan belooft hem te volgen, maar welke consequenties heeft dat?

Anne-Minke Hakvoort
27 January 2017 13:44Gewijzigd op 16 November 2020 09:41

”De ontmoeting” is een bijzonder boek. Bijzonder omdat het een omkeerboek is. De ene helft bevat zeven hoofdstukken van het verhaal, geïllustreerd met striptekeningen van de Belg François Geysen, voor de beelddenkers. Wanneer je het boek omkeert, bevat de andere kant het hele verhaal, met een enkele illustratie. Daarbij zijn er op de bijbehorende website prachtige gitaarcomposities te beluisteren en te downloaden die de verschillende personages uit het boek verbeelden.

Er gebeuren in het verhaal mysterieuze dingen. De man naar wie Christiaan op zoek is, kan zomaar opduiken en verdwijnen. Hij doet aan Jezus denken, alhoewel Zijn naam niet expliciet wordt genoemd.

”De ontmoeting” is geen doorsneeboek en stemt tot nadenken. Als ik Jezus ontmoet, misschien zomaar in een ander, zomaar in een grote stad, is dat niet vrijblijvend. Wat vraagt het volgen van Hem mij? Een ontmoeting met Jezus is levensveranderend, dat is de boodschap die er vanaf straalt.

Boekgegevens

”De ontmoeting”, Remmelt Mastebroek; uitg. Novapres, Hoenderloo, 2016; ISBN 978 90 6318 355 4; 176 blz.; € 12,50.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer