Buitenland
„120.000 betogers tegen Poetin”

MOSKOU (ANP/AFP) – Naar schatting 120.000 mensen betogen zaterdag in Moskou tegen premier Vladimir Poetin, de sterke man van het Kremlin. Dit aantal is een schatting van de organisatoren van de demonstratie.

Poetin. Foto EPA
Poetin. Foto EPA

De politie in de Russische hoofdstad meldde korte tijd eerder dat er al 28.000 mensen op de Avenue Sacharov bijeen zijn en zij verwacht er meer. Een prominente opposant tegen het regime, internetactivist Aleksej Navalny, zei dat er een miljoen mensen komen.

De betogers keren zich tegen de macht van Poetin en de verkiezingsfraude die eerder deze maand zou zijn gepleegd om Poetins partij in het zadel te houden.

Revolutie

De voormalige Russische minister van Financiën, Alexej Koedrin, heeft gezegd dat in Rusland een nieuwe revolutie kan uitbreken als het Kremlin niet de dialoog met de oppositie aangaat. Koedrin hield zaterdag een toespraak tijdens een betoging in Moskou tegen de regering van premier Vladimir Poetin.

De betogers in Moskou en in andere steden in Rusland keren zich tegen de verkiezingsfraude die eerder deze maand zou zijn gepleegd om Poetins partij in het zadel te houden.

Koedrin werd in september gedwongen ontslag te nemen nadat hij kritiek had geuit op president Dmitri Medvedev.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer