Binnenland
Twaalf jaar cel voor doodsteken ex-partner Sint Willebrord

De rechtbank in Breda heeft de 40-jarige Priscilla de R. veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het doodsteken van haar ex-vriend, tevens vader van haar kind. Het 41-jarige slachtoffer werd oktober vorig jaar zwaargewond aangetroffen in zijn auto op het Emmausplein in Sint Willebrord. De rechtbank neemt het de vrouw kwalijk dat ze geen volledige openheid van zaken heeft willen geven en noemt dat „kwalijk” en „onbegrijpelijk voor de nabestaanden”.

ANP

De R. en het slachtoffer waren getrouwd en hadden een zoon. Toen de vrouw na de scheiding een nieuwe vriend kreeg, leverde dat spanningen op en ontstonden er ruzies over de omgangsregeling.

Op 15 oktober 2023 raakten de ex en de nieuwe vriend slaags met elkaar. Later die dag werd opnieuw afgesproken. „Hey mongool, acht uur op het pleintje”, stuurde het slachtoffer naar de nieuwe partner. De verdachte besloot met haar vriend mee te gaan en stopte een keukenmes in haar mouw. Volgens de rechtbank is niet duidelijk geworden waarom De R. een mes heeft meegenomen „terwijl ze wist dat ze naar een plek ging waar gevochten ging worden”.

Op beelden is te zien dat de mannen op het plein meteen met elkaar op de vuist gaan. Pas toen haar vriend een flinke klap kreeg en wankelde, kwam De R. uit de auto en stak ze haar ex twee keer. De ex overleed later aan zijn verwondingen. Volgens de advocaat van De R. was er sprake van zelfverdediging, omdat ze handelde ze uit angst en probeerde de boel te sussen, maar daar gaat de rechtbank niet in mee. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer