Economie
Resultaten Signify centraal op Amsterdamse beurs

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de resultaten van Signify. Het verlichtingsbedrijf zag de omzet in het derde kwartaal opnieuw dalen. Het bedrijf kampte met een aanhoudende zwakke vraag in Europa en China. In Europa heeft het bedrijf onder meer nog last van het verbod op spaarlampen en tl-buizen die kwik bevatten. De nettowinst nam wel toe. Signify handhaafde daarnaast de verwachting voor de winstmarge dit jaar.

ANP

Signify kondigde eerder dit jaar een grote ontslagronde aan in verband met moeilijke marktomstandigheden. Zo zijn er sinds vorig jaar ruim 2000 mensen ontslagen, waarvan een groot deel in Nederland. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de ontslagronde inmiddels voltooid.

De AEX-index op het Damrak stevent af op een vrijwel vlak begin, na de winstbeurt een dag eerder. De Aziatische beurzen lieten overwegend winsten zien. De Nikkei in Tokio was een negatieve uitschieter en eindigde 0,6 procent lager. Beleggers namen geen risico in afwachting van de algemene verkiezingen die zondag in Japan worden gehouden. Ook vergadert de Bank of Japan volgende week over de rente. De beurzen in Hongkong en Shanghai stegen 0,8 en 0,6 procent.

Wereldhave kwam ook met cijfers. Het vastgoedbedrijf zag het resultaat in het derde kwartaal stijgen, dankzij een lagere leegstand en hogere huurinkomsten. Ook handhaafde het bedrijf de resultaatverwachting voor dit jaar.

Industrieel toeleverancier Aalberts kondigde aan Frans den Houter te willen benoemen tot financieel directeur. Hij volgt Arno Monincx op. Den Houter is momenteel financieel topman van bouwer BAM. BAM liet weten Henri de Pater te willen benoemen als opvolger van Den Houter. De Pater is momenteel financieel directeur van de divisie Verenigd Koninkrijk en Ierland van BAM.

Ook zal de handel in Ebusco naar verwachting worden hervat. Donderdag werd die stilgelegd, na een koersval van bijna 20 procent. De aandeelhouders van de noodlijdende fabrikant van elektrische bussen stemden donderdag in met de uitgifte van nieuwe aandelen, waarmee Ebusco 36 miljoen euro wil ophalen om de activiteiten voort te kunnen zetten. Daarmee lijkt het voortbestaan van het bedrijf uit het Brabantse Deurne iets zekerder geworden.

De euro was 1,0821 dollar waard, tegen 1,0802 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 70,40 dollar. Brentolie klom ook 0,3 procent in prijs, tot 74,62 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer