Binnenland
Slachtoffer in spookrijdende auto A16 filmde dodenrit 

De rechtbank in Breda heeft donderdag beelden getoond van een schietpartij in Roosendaal op 15 januari vorig jaar. Bij de schietpartij op de Burgerhoutsestraat raakte een 19-jarige man gewond. Tijdens de strafzitting zijn ook beelden getoond die in de vluchtauto zijn gemaakt tijdens de politieachtervolging en zijn verstuurd via Snapchat, een minuut voor de crash waarbij drie doden vielen onder wie de maker van het filmpje.

ANP

De beelden van de schietpartij zijn afkomstig van bewakingscamera’s langs de straat. Op de beelden is te zien hoe twee mannen wachten op een auto en op de hoek van de Eikenlaan worden beschoten vanuit die auto. Na het eerste schot, op de beelden te zien als een lichtflits, scheurt de auto met drie inzittenden weg richting een fietstunnel. Daar zou nogmaals zijn geschoten, blijkt uit geluidsopnames van een andere bewakingscamera. Het slachtoffer is geraakt in zijn schouder en been. Een kogel doorboorde een tuinschutting.

Volgens het Openbaar Ministerie waren de drie mannen in de auto die dag van plan om onder bedreiging van geweld een partij wiet, geld of een auto te stelen. Na de schietpartij reed de auto naar de A58 en de A16. De politie zette de achtervolging in, maar staakte deze toen de vluchtauto zonder verlichting omdraaide en ging spookrijden. Met een snelheid van 150 kilometer per uur heeft de auto al spookrijdend een 54-jarige Rotterdammer doodgereden. Ook twee inzittenden van de vluchtauto kwamen om.

De enige die de crash overleefde is de 21-jarige Piet van O. uit Drunen. Hij wordt verdacht van het medeplegen van een poging tot doodslag. Daarnaast houdt het OM de verdachte als bijrijder van de vluchtauto medeverantwoordelijk voor het veroorzaken van het fatale ongeval. Ook wordt Van O. verdacht van het voorhanden hebben van een pistool.

Het Openbaar Ministerie komt aan het einde van de middag met de strafeis.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer