Binnenland
Dierenbeschermers naar rechter om afschot damherten te voorkomen

Twee organisaties die zich inzetten voor dierenrechten hebben de rechter gevraagd om het afschieten van alle damherten in de Hoeksche Waard te verbieden. Fauna4Life en Animal Rights tekenden deze week bij de rechtbank in Den Haag beroep aan tegen het besluit van de provincie Zuid-Holland. De organisaties spanden daarnaast een kort geding aan, waarmee ze willen afdwingen dat de vergunning voor het doden van de damherten voorlopig wordt opgeschort.

ANP

„De stichtingen verzoeken de rechtbank de zitting voor de behandeling van de voorlopige voorziening binnen drie weken te laten plaatsvinden”, aldus een woordvoerder van Animal Rights. „De provincie heeft namelijk aangegeven dat de eerste zes weken na het besluit nog geen damherten zullen worden geschoten. Daarna kan het snel gaan. De stichtingen hebben een spoedeisend belang, aangezien de dood van elk damhert onomkeerbaar is.”

De Omgevingsdienst Haaglanden verleende begin deze maand namens de provincie Zuid-Holland een vergunning om de ongeveer honderd damherten in de Hoeksche Waard te doden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer