Economie
Werknemers Remia gaan staken om hoger loon

Werknemers van sauzenfabrikant Remia in de fabriek in Den Dolder leggen vanaf dinsdag 15.00 uur het werk voor onbepaalde tijd neer in een cao-conflict. Dat meldt vakbond FNV. Met de staking wil FNV de maker van mayonaise, ketchup en satésaus onder druk zetten om een hoger loonbod te doen.

ANP

De staking voor onbepaalde tijd volgt op een werkonderbreking van 24 uur eerder deze maand. Dat was de eerste staking in de geschiedenis van Remia. Bij de fabriek in Den Dolder werken rond de vierhonderd mensen.

FNV wil een loonsverhoging van 6 procent, plus 150 euro bruto per maand. Ook eist FNV een ruimere regeling voor personeel met zwaar werk, zodat werknemers eerder kunnen stoppen met werken dan bij de huidige regeling rond zwaar werk.

„Remia heeft alle tijd gekregen om mij even te bellen en in te gaan op onze eisen, maar ik heb niks van ze gehoord. Terwijl de mensen in de fabriek toch duidelijk zijn geweest: zij staken door tot het bedrijf met iets beters op tafel komt dan er nu ligt”, zegt FNV-bestuurder Adem Akdeniz.

Algemeen directeur Karel de Rooij van Remia verklaarde eerder tegen het ANP vooral de eisen van FNV rond mogelijkheden voor een vroegpensioen van drie jaar voor de AOW-leeftijd onverantwoord te vinden, omdat volgens hem ook de oudere werknemers nodig zijn om al het werk gedaan te krijgen. Hij was ook teleurgesteld in de beslissing van FNV om eerder deze maand een staking te organiseren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer