Economie
Boeing bij dalers op Wall Street na massa-ontslag

Boeing behoorde maandag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigfabrikant gaat 17.000 banen schrappen om kosten te besparen. Dat is zo’n 10 procent van het personeelsbestand. Volgens topman Kelly Ortberg zullen de ontslagen in het hele bedrijf plaatsvinden met gevolgen voor leidinggevenden, managers en productiemedewerkers. Ook waarschuwde de topman voor een groter dan verwacht verlies in het derde kwartaal.

ANP

Boeing kondigde tevens aan de levering van de eerste 777X, een groot vliegtuig voor internationale reizen, met een jaar uit te stellen tot 2026. De aankondiging komt terwijl fabrieksmedewerkers van Boeing al bijna een maand staken uit onvrede over een cao-bod van het concern. Bij de staking zijn 33.000 medewerkers betrokken. Het aandeel Boeing daalde 2,7 procent.

Wall Street liet een gemengd beeld zien, na de nieuwe recordstanden op vrijdag. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 0,2 procent lager op 42.759 punten en de brede S&P 500-index steeg 0,4 procent tot 5838 punten. Beide graadmeters sloten vrijdag op nieuwe recordniveaus dankzij goed ontvangen resultaten van de Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Wells Fargo. De techgraadmeter Nasdaq klom 0,7 procent tot 18.471 punten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer