Economie
Samsung verkoopt nog maar net iets meer smartphones dan Apple

Samsung is er de afgelopen maanden maar nipt in geslaagd het oprukkende Apple achter zich te houden als verkoper van de meeste smartphones. De Amerikaanse iPhone-maker werkte volgens onderzoeksbureau Canalys zijn beste derde kwartaal ooit af en was in deze periode niet eerder zo dicht bij de positie van marktleider. De twee rivalen gingen nek aan nek met allebei een marktaandeel van 18 procent.

ANP

„De aanhoudend sterke vraag naar de iPhone 15-serie speelde een cruciale rol bij de goede verkoopcijfers in het derde kwartaal, net als de populariteit van de oudere modellen van Apple. De verschuiving van de markt naar premium apparaten is gunstig voor Apple, met name in de regio’s waar het concern een sterke positie heeft, zoals Noord-Amerika en Europa”, licht Canalys-analist Runar Bjørhovde op de website van het bureau toe.

Het totale aantal verkochte smartphones nam voor het vierde kwartaal op rij toe, nu met 5 procent. Dat komt volgens Canalys door een sterke vraag vanuit opkomende economieën en het feit dat mensen in Noord-Amerika, Europa en China hun in de coronaperiode gekochte toestel langzaamaan aan het vervangen zijn.

Het Chinese Xiaomi volgt op enige afstand van de twee marktleiders met een marktaandeel van 14 procent. Het eveneens Chinese Oppo staat voor het eerst dit jaar in de top 4 met 9 procent van de verkochte smartphones.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer