Buitenland
Dieren blijven in dierentuin Tampa ondanks storm Milton

De dieren in de dierentuin van Tampa, een stad in de Amerikaanse staat Florida, zullen niet geëvacueerd worden. Dit ondanks dat storm Milton op de stad afkomt en de dierentuin in een verplichte evacuatiezone ligt, zegt Tiffany Burns, de directeur van de dierenprogramma’s. „Niets stoort ze”, aldus Burns.

ANP

Dierenverzorgers brachten dinsdag alle dieren bijeen. Ook wordt de dierentuin voorzien van generatoren met brandstof, extra voedsel en benodigdheden voor de dieren. „Elke soort reageert anders op grote stormen”, zei Burns. Zo verstoppen sommige orang-oetans zich onder dekens en verstoppen uilen en gordeldieren zich in kratten, aldus Burns. Er blijven ook een dozijn dierenverzorgers in de dierentuin tijdens de storm, waaronder een dierenarts en onderhoudspersoneel.

De storm Milton zwakte woensdag lichtjes af naar de derde hoogste sterkte en stevent op Florida af. De directeur van de Amerikaanse National Weather Service, Ken Graham, zei tegen CNN dat hij „doodsbang” is. Zijn grootste zorg zijn de stijgende waterstanden die tot overstromingen kunnen leiden. „Neem het serieus”, aldus Graham.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer