Binnenland
Politieman definitief geschorst om ongewenst gedrag

Een politiemedewerker die in september met buitengewoon verlof is gestuurd op verdenking van ongewenst gedrag bij een politieonderdeel, is dinsdag formeel buiten functie gesteld. „Tegen hem is een vermoeden ontstaan van plichtsverzuim en strafbaar gedrag”, meldt de politie. Om wat voor ongewenst gedrag het precies gaat wil de politiewoordvoerder niet zeggen. Tegen de medewerker is door het OM een strafrechtelijk onderzoek gestart.

ANP

De politieman werkte bij het dienstencentrum de Blauwe Haven, een bundeling van projecten voor politiemedewerkers met mentale overbelasting zoals PTSS en burn-out. Omdat de binnengekomen signalen uit meerdere eenheden kwamen, gelastte korpschef Janny Knol het Landelijk Team een intern onderzoek in te stellen. Naast de nu geschorste medewerker is vorige maand nog een andere politieman, die werkt bij de Eenheid Rotterdam, op buitengewoon verlof gestuurd. Het onderzoek naar hem loopt nog.

Na de start van het onderzoek hebben zich bij het onderzoeksteam meerdere mensen gemeld en „het kost tijd” om hun verklaringen op te nemen „Zorgvuldigheid gaat in deze boven alles”, aldus Knol. „Niet in de laatste plaats vanuit onze verantwoordelijkheid als werkgever van alle betrokkenen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer