Binnenland
Weer asielzoekers in Jaarbeurs voor tijdelijke opvang

Vanaf woensdag verblijven er weer asielzoekers in de Jaarbeurs in Utrecht, meldt een woordvoerder van de gemeente. Het gaat om in totaal honderd mensen uit Leiden en uit Zutphen, licht het COA toe. Ze kunnen tijdelijk worden ondergebracht in het evenementencomplex. Hiervoor stond de Jaarbeurs een week leeg als opvanglocatie.

ANP

Eerder meldde de gemeente dat er vanaf woensdag weer tachtig mensen in de Jaarbeurs zouden verblijven. „Er was nog wat extra ruimte beschikbaar, vandaar dat het er iets meer zijn”, verklaart de woordvoerder nu.

Een deel van de mensen komt woensdag aan in Utrecht, een deel op donderdag, vertelt hij verder. De hele groep blijft tot 30 oktober in de Jaarbeurs.

De mensen uit Leiden wachten tot ze in de gemeente Zaanstad terechtkunnen. Een grootschalige opvanglocatie in Zaandam is nog niet klaar voor gebruik. Het is nog niet bekend wanneer die locatie, die bestaat uit twee drijvende pontons, open kan. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt dat het „nu nog de bedoeling” is dat de groep na 30 oktober naar Zaandam gaat.

De asielzoekers die vanuit Zutphen naar Utrecht komen, zouden eigenlijk naar Ugchelen gaan, aldus het COA. Daar was in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie bij een nog te openen crisisnoodopvang. De gemeente Apeldoorn, waar Ugchelen onder valt, liet al weten dat die opvang evengoed gewoon in gebruik zal worden genomen. Of de groep uit Zutphen daar alsnog naartoe zal gaan, weet de COA-woordvoerder niet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer