Binnenland
Verdachte van grootschalige phishing opgepakt in Utrecht

Een 21-jarige man uit Utrecht is dinsdag aangehouden op verdenking van computerfraude en phishing. De Duitse politie meldde woensdag dat hij als verdachte wordt aangemerkt in een grote zaak. De man werd aangehouden op grond van een Europees arrestatiebevel.

ANP

De 21-jarige Utrechter zou vorig jaar met drie andere verdachten op illegale wijze geld hebben opgenomen in onder meer Bonn en omgeving. Op 1 juni 2023 werden al drie mannen van 23, 24 en 36 jaar gearresteerd nadat ze op heterdaad waren betrapt bij het pinnen bij een geldautomaat op de parkeerplaats van een bouwmarkt. Een andere 24-jarige fraudeur is al veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf.

Volgens de Duitse autoriteiten maakten de verdachten gebruik van betaalpassen die waren bemachtigd met behulp van bankgegevens die via phishing waren verkregen. Met de bankpassen kon contant geld worden opgenomen bij geldautomaten of kon contactloos worden betaald in winkels. De politie in Bonn spreekt van een bende die vijfhonderd keer zou hebben toegeslagen en over een schadebedrag met zes nullen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer