Binnenland
Nederlandse reizen Florida niet uitgesteld om orkaan Milton

Organisaties in Nederland die rondreizen aanbieden naar Florida stellen nog geen reizen uit in aanloop naar orkaan Milton. Reisorganisaties Tioga Tours en UStravel.nl zeggen eerst de schade af te wachten.

ANP

Milton komt naar verwachting woensdag aan land in het westen van Florida. UStravel.nl wil volgens directeur Wolfgang Hendrix eerst de effecten ervan afwachten. „We wachten eerst updates van lokale agenten af en op basis daarvan overleggen we met klanten.” Daarbij benadrukt hij dat de orkaan in kracht is afgenomen.

De orkaan heeft mogelijk invloed op zo’n tientallen reizigers van UStravel die binnenkort naar Florida gaan of daar momenteel zijn, zegt Hendrix. De reizigers die er al zijn, zouden zich buiten het orkaangebied en vooral aan de oostkust bevinden.

Tioga Tours meldt nog niet van autoriteiten en lokale partners te hebben gehoord dat mensen hun reis moeten annuleren. „Het is de verantwoordelijkheid van mensen zelf, wij raden wel af naar het gebied te gaan”, zegt marketingmedewerker Elske Oldeboer. Volgens haar zijn momenteel ongeveer 24 mensen in Florida via Tioga Tours en zij zouden vooral met een auto of camper reizen. „Ze halen de auto of camper op en kunnen dan zelf beslissen waar ze naartoe gaan. Als het goed is, zijn ze naar een veilige plek gegaan.”

De orkaan heeft geen invloed op vluchten van KLM, meldt een woordvoerder. Eind deze maand staan volgens hem pas weer vluchten gepland naar Miami in Florida door de luchtvaartmaatschappij. Het is nog te vroeg om te zeggen wat schade door de orkaan betekent voor de vluchten of vliegroutes over het gebied. „Het is standaard beleid om te kijken wat de veiligste route is”, zegt hij daarbij.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer