Economie
Vijftig Nederlandse bedrijven met Beljaarts naar techbeurs Vegas

Vijftig Nederlandse groeibedrijven reizen in januari samen met minister Dirk Beljaarts van Economische Zaken naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de grootste techbeurs ter wereld. De deelnemende bedrijven komen uit het hele land en opereren in uiteenlopende sectoren, zoals de circulaire economie, cybersecurity en duurzame mobiliteit.

ANP

„De CES is wereldwijd dé plek voor innovatieve bedrijven om hun oplossingen te presenteren, zowel aan het grote publiek als aan investeerders”, aldus Beljaarts. Een van de bedrijven die meegaan is DuckDuckGoose, dat een methode heeft ontwikkeld om ‘deep fakes’ te detecteren en zo identiteitsfraude te voorkomen. Ook Veridis is van de partij, een bedrijf dat technologie heeft ontwikkeld om verschillende soorten plastic op industriële schaal te analyseren op hun geschiktheid voor recycling. E-Magy, dat werkt aan een nieuwe generatie batterijen voor elektrische voertuigen, neemt eveneens deel.

De CES is een jaarlijks evenement dat meer dan 150.000 bedrijven en investeerders uit ongeveer 150 landen bij elkaar brengt. „Het evenement past bij de doelstelling van het kabinet om innovatie te stimuleren en start- en scaleups in het bijzonder extra te ondersteunen bij hun groei en het vinden van passende financiering”, zegt minister Beljaarts. Volgens hem draait de CES steeds minder om gadgets en steeds meer om innovaties die onze toekomst vormgeven.

Nederland neemt voor de negende keer deel. Voor veel Nederlandse bedrijven was de CES een doorbraak. De techbeurs is van 7 tot en met 10 januari.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer