Economie
Platform voor kappersafspraak Treatwell doet Nederlandse overname

Het platform voor kappersafspraken en schoonheidsbehandelingen Treatwell breidt uit in Nederland met de overname van het softwarebedrijf Salonized. Daardoor verdrievoudigt het personeelsbestand van Treatwell in Nederland tot honderd werknemers.

ANP

Treatwell is bekend als site waar klanten een afspraak kunnen boeken. Het is de bedoeling dat daar ook de softwarediensten in opgaan van het Nederlandse Salonized, dat ondernemers helpt met boekingssystemen en marketing. Welk bedrag met de overname is gemoeid, maken de partijen niet bekend.

Ook het in 2008 opgerichte Treatwell is van oorsprong Nederlands. Elf jaar geleden verkochten de oprichters het bedrijf aan een Britse concurrent voor 34 miljoen euro. In 2020 nam de Luxemburgse investeerder Real Web het bedrijf over. Op dit moment is het bedrijf actief in 13 landen in Europa en verzorgt het platform boekingen voor ruim 150.000 salons.

Real Web-oprichter Andrea Piccioni denkt dat de overname van Treatwell helpt sneller te groeien in de Benelux. Danny Hiemstra, oprichter van Salonized, zegt ernaar uit te kijken om „samen de groei van de beautysector te versnellen”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer