Binnenland
Verdachte doden vrouw Rotterdam bekent, maar geheugen hapert

De 35-jarige Selçuk A., verdacht van het doden van zijn 28-jarige echtgenote in hun woning Rotterdam-Lombardijen, heeft bekend, maar „kan zich niet precies herinneren wat er die avond is gebeurd”. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens de eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen A. bij de rechtbank in Dordrecht. „Ik heb er spijt van”, zei de verdachte aan het slot daarvan.

ANP

De vrouw is in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli in de woning gevonden. Pogingen haar te reanimeren waren tevergeefs. De vader en de zus van het slachtoffer waren daarvoor herhaaldelijk door A. gebeld, waarbij hij heeft gezegd dat zij met spoed naar de flatwoning aan de Dumasstraat moesten komen. De twee troffen hun familielid levenloos op de bank aan. In de woning was ook de baby van het slachtoffer en A. aanwezig. Het meisje was op een dag na een jaar oud.

De verdachte zelf was in zijn auto weggegaan. De politie arresteerde hem in de buurt van Oldenzaal. Volgens het Openbaar Ministerie was hij op weg naar Kopenhagen.

Het slachtoffer is gewurgd. In verhoren bij de politie en de rechter-commissaris heeft A. bekend, maar door zijn gebrek aan herinnering is nog niet duidelijk wat er precies aan het geweld is voorafgegaan. De vrouw zou hebben gezegd dat zij van A. wilde scheiden, „waarna het hem zwart voor de ogen werd”, aldus de officier.

Volgens het Openbaar Ministerie kenden A. en de vrouw elkaar vijf jaar en vormden zij „een ogenschijnlijk gelukkig stel”. Wel zouden er zorgen zijn geweest over financiële problemen van A. De begrafenis van het slachtoffer in Turkije is „een immense gebeurtenis geweest”, aldus de aanklager.

Het rechercheonderzoek is bijna afgerond. A. werkt mee aan een gedragskundig onderzoek door een psycholoog en een psychiater.

De volgende tussentijdse zitting is op 16 december. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer