Binnenland
Wilders blijft erbij: Halsema mag vertrekken, ik tweet wat ik wil

PVV-leider Geert Wilders neemt zijn omstreden tweet over de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema niet terug, maar herhaalt die juist. Halsema mag wat hem betreft het land verlaten, en hij zal blijven tweeten wat hij vindt. Hij vindt dat „dat tuig” dat maandag tijdens de herdenking van 7 oktober demonstreerde het land uit moet, „en Halsema mag mee”. De protesten liepen uit de hand: alle pro-Palestijnse demonstranten werden aangehouden omdat zij een herdenking van de Israëlische slachtoffers verstoorden en aanwezigen aanvielen.

ANP

Het berichtje, dat Wilders in de Tweede Kamer herhaalde tegenover de verzamelde pers, leidde tot grote verontwaardiging. Halsema kreeg veel bijval van verschillende burgemeesters, die het kabinet opriepen afstand te nemen van het bericht van Wilders. Premier Dick Schoof sprak dinsdag zijn steun uit voor de Amsterdamse burgemeester, maar veroordeelde de tweet van Wilders verder niet. „Ik reageer nooit op tweets, van wie dan ook.”

Ook ministers Judith Uitermark (NSC, Binnenlandse Zaken) en David van Weel (VVD, Justitie) zeiden alleen in algemene zin dat politici het goede voorbeeld moeten geven. Zij zeiden beiden ook niet over de woorden van Wilders, die de grootste partij van de coalitie leidt, te gaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer