Binnenland
Partner van Susanna Boon staat na acht jaar terecht voor doodslag

Ruim acht jaar na de dood van Susanna Boon uit Amsterdam staat haar toenmalige partner terecht voor doodslag. De strafzaak tegen de man uit Harderwijk dient volgende week woensdag 16 oktober in de rechtbank in Amsterdam.

ANP

De 51-jarige Boon werd sinds 8 januari 2016 vermist. De verdachte vertelde de politie dat ze was weggelopen na een ruzie in haar woning in Amsterdam-West. Een wandelaar vond haar lichaam bijna drie maanden later, op 29 maart 2016, in het Zandenbos in Nunspeet. Sectie wees uit dat ze door geweld om het leven was gekomen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 46-jarige Harderwijker Robert L. ervan de Amsterdamse vrouw opzettelijk van het leven te hebben beroofd. „Er is onderzoek gedaan naar diverse scenario’s, waarbij de verdenkingen tegen haar toenmalige partner alleen maar sterker zijn geworden”, zegt een woordvoerder van het OM in Amsterdam. Daarnaast staat de man terecht voor wapenbezit in de periode december 2015.

De verdachte zit niet vast. Hij is aangehouden in april 2016, maar de rechter-commissaris besloot kort daarna de man op vrije voeten te stellen. Hij bleef wel verdachte en het politieonderzoek ging door. De man werd in februari 2017 opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood, maar werd na twee weken voorarrest vrijgelaten door de raadkamer van de rechtbank. Ook daarna ging het onderzoek door, stelt de woordvoerder van het OM. „Vorig jaar is er nog een getuige gehoord.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer