Economie
Triodos ziet af van hogere beloningen voor commissarissen

Triodos Bank gaat toch niet voorstellen om commissarissen hogere beloningen te geven. In aanloop naar een beursgang wilde de op duurzame financiering gerichte bank dit plan aan de aandeelhouders in een vergadering voorleggen. Maar de bank ziet hier toch vanaf en schrapt het van de agenda, zo stelt Triodos in een persbericht op de website.

ANP

Het Financieele Dagblad (FD) meldde vorige week dat Triodos een flinke verhoging voorstelde. De toezichthouders zouden er tot 75 procent bijkrijgen ten opzichte van de bedragen die nu gelden. De voorzitter van de raad van commissarissen zou 52.500 euro moeten krijgen, tegen 30.000 euro nu. Voor een lid ging het om een voorgestelde verhoging van 20.000 euro naar 35.000 euro. Ook een lidmaatschap van een commissie van de rvc zou fors meer moeten opleveren.

Het plan wordt geschrapt nadat investeerders ‘hun zorgen hebben geuit’ over de voorgestelde veranderingen aan het beloningsbeleid, staat in het persbericht.

In mei kondigde de bank aan naar de aandelenbeurs in Amsterdam te willen. Bij Triodos was al sprake van handel in speciale certificaten en daar waren eerder problemen mee. Triodos geeft sinds zijn oprichting in 1980 certificaten van aandelen uit, maar heeft dat stilgelegd toen door de coronapandemie beleggers massaal van hun certificaten af wilden.

Toen de handel vorig jaar werd hervat, kelderde de waarde van de certificaten, waardoor bezitters van de stukken bij elkaar honderden miljoenen euro’s verloren. Gedupeerde certificaathouders zijn al procedures gestart hierover.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer