Buitenland
Doden bij explosie bij grootste vliegveld Pakistan

Bij een explosie in de buurt van de luchthaven van Karachi in Pakistan zijn twee Chinezen om het leven gekomen, meldt de Chinese ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Lokale autoriteiten spreken van een ontploffing op een snelweg richting het grootste vliegveld van het land, waarbij ook tien mensen gewond zijn geraakt. Het Beloetsjistan Bevrijdingsleger (BLA) zegt achter de explosie te zitten.

ANP

Volgens het BLA was een groep Chinese ingenieurs en investeerders het doelwit van de aanslag. De Chinese ambassade in Pakistan spreekt van een „terreuraanslag” op personeel van een energieproject in Karachi. De politie heeft niet bevestigd dat het om een terreuraanslag gaat.

Het BLA is de grootste van groepen etnische opstandelingen die zich verzetten tegen de centrale regering. Zij pleiten voor autonomie van de arme provincie Beloetsjistan in het zuidwesten van het land. De militanten vinden dat de regering de gas- en minerale bronnen in de provincie oneerlijk exploiteert. In augustus kwamen nog tientallen mensen om het leven bij aanvallen van de groepering.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer