Binnenland
Van Weel positief over gesprek over vroegpensioen bij politie

Justitieminister David van Weel is positief over de gesprekken die lopen met de politiebonden over een nieuwe regeling voor vroegpensioen. Hij heeft vrijdag van zijn collega’s in het kabinet een verlenging van het mandaat gekregen om daarover te onderhandelen. Het gesprek wordt volgende week hervat. „En dan kunnen we hopelijk tot een wat duurzamere afspraak komen dan in eerste instantie” zei de minister na afloop van de ministerraad. Hij hoopt dat ze er de komende weken uit komen.

ANP

Van Weel praat alleen over de politie, wat volgens hem „zijn eigen dynamiek heeft”. Minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) is met andere vakbonden in overleg over een vroegpensioen voor zware beroepen in andere sectoren die stellen dat ze in aanmerking moeten (blijven) komen voor een eerdere pensioenuitkering dan de 67 jaar die er nu standaard voor staat. Een regeling hiervoor loopt in 2025 ten einde.

Het CNV kondigde vrijdag aan dat het de acties voor het vroegpensioen gaat uitstellen vanwege het vertrouwen dat het heeft in de gesprekken die gaande zijn met het kabinet. Van Weel ziet daarin de bevestiging dat er in dit landelijke overleg " beweging” zit. Deels volgt de minister de landelijke afspraken, maar met de politie is er ook nog een overbrugging nodig omdat ze net buiten een regeling viel door afspraken in de cao, aldus Van Weel.

De politiebonden gaan voorlopig wel door met al lopende acties, lieten ze vrijdag weten. Nieuwe acties zijn wel tijdelijk opgeschort, hadden ze eerder laten weten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer