Binnenland
Politiebonden gaan door met lopende acties rond vroegpensioen

De politiebonden gaan voorlopig door met de lopende acties rond het vroegpensioen, zoals het niet uitschrijven van boetes voor lichte overtredingen en geen bijstand verlenen aan deurwaarders. Dat zegt een woordvoerder van het Landelijk Actiecentrum Politieacties, waarin de vier politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB zich hebben verenigd.

ANP

Vakbond CNV meldde vrijdag acties rond de regeling voor mensen met zware beroepen uit te stellen, aangezien gesprekken over een nieuwe regeling voldoende vertrouwen zouden geven. Vakbond FNV gaat vrijdagavond leden vragen of zij om dezelfde reden nieuwe acties over het vroegpensioen willen opschorten.

Drie weken geleden werd bekend dat minister David van Weel van Justitie en Veiligheid namens het kabinet in overleg met de politievakbonden mag over hun zorgen over de regeling. „Wij zijn een paar weken geleden uitgenodigd door de minister om in gesprek te gaan”, zegt de woordvoerder van het Landelijk Actiecentrum Politieacties. Volgens hem is er nu geen aanleiding om af te wijken van de afspraken die ze toen gemaakt hebben. Die afspraken houden in dat lopende acties doorgang blijven vinden, maar dat er voorlopig geen nieuwe acties worden ingepland. „De gesprekken met de minister voor onze sector lopen nog steeds.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer