Economie
Directe treinen naar Londen vanaf 2025 weer vanaf Amsterdam CS

De directe treinen naar Londen kunnen begin volgend jaar weer gewoon van Amsterdam Centraal vertrekken. De verbouwing van de terminal op het station is dan grotendeels afgerond. Door de werkzaamheden moesten passagiers een tijdlang overstappen in Brussel om daar hun paspoort te laten controleren.

ANP

Eurostar maakte zich grote zorgen over het verloop van de verbouwing van Amsterdam Centraal. Topvrouw Gwendoline Cazenave dreigde zelfs geen treinen meer te laten rijden naar Parijs en Londen als de terminal niet op tijd klaar zou zijn.

Volgens een woordvoerder van NS verlopen de werkzaamheden in Amsterdam geheel volgens schema. De terminal op Amsterdam Centraal zal dus op tijd, in december, worden opgeleverd.

Het aantal Nederlandse treinreizigers naar het buitenland neemt snel toe, naar Londen het afgelopen jaar zelfs met 38 procent. Als de terminal in Amsterdam gereed is zal het aantal reizigers nog verder stijgen.

Vorig jaar reisden 4,2 miljoen passagiers met Eurostar tussen Nederland en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België.

Eurostar-topvrouw Cazenave maakte zich ook zorgen over de lengte van de perrons in Amsterdam. Die zijn 200 meter lang terwijl Eurostar-treinen 400 meter lang zijn, wat gevolgen heeft voor niet alleen de dienst naar Londen, maar ook de trein naar Parijs.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer