Kerk & religie Santo Domingo
Veertigste Nationale Bijbeldag in Dominicaanse Republiek

In Santo Domingo is vrijdag in het presidentieel paleis voor de veertigste keer de Nationale Bijbeldag van de Dominicaanse Republiek gehouden, schrijft EvangélicoDigital.

Redactie kerk
President Luis Abinader van de Dominicaanse Republiek. beeld EPA, Orlando Barria
President Luis Abinader van de Dominicaanse Republiek. beeld EPA, Orlando Barria
Groepsportret van de 40e Nationale Bijbeldag in de Dominicaanse Republiek. In het midden president Abinader en zijn vrouw (in het wit). Uiterst rechts ds. Milcíades Franjul. Beeld Agencias

Behalve president Abinader en zijn vrouw waren tal van afgevaardigden van protestantse kerken en lokale overheden aanwezig. Ook de vertegenwoordiger van de Rooms-Katholieke Kerk bij de overheid was er.

Na muzikale bijdragen en veel samenzang sprak de predikant en oud-senator Milcíades Franjul. Hij bond de hele bevolking op het hart toch vooral de Bijbel te lezen. „Dit Boek bevordert waarden, wijsheid, eerlijkheid en verantwoordelijkheid. En dat zal leiden tot een betere toekomst voor ons land, een vreedzamer samenleving en sterke gezinnen.”

Ook elders in het land werden er in de maand september Bijbeldagen gehouden. Meer dan een kwart van de bevolking in het vanouds rooms-katholieke Caraïbische land geeft tegenwoordig aan protestants te zijn. Sinds 2010 kent het land volledige vrijheid van godsdienst.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer