Binnenland
De Mos stelt Staat en gemeente aansprakelijk na vrijspraak

De Haagse politicus Richard de Mos, die door de rechtbank en het gerechtshof is vrijgesproken van corruptie, stelt de Nederlandse staat en de gemeente Den Haag aansprakelijk. Hij vindt dat zij moeten opdraaien voor de schade die hij heeft geleden. De Mos noemt geen bedrag voor de claim.

ANP

De Mos was van 2018 tot 2019 wethouder in Den Haag namens de partij die hij had opgericht, Hart voor Den Haag. Hij werd ervan verdacht bevriende ondernemers te hebben geholpen met vergunningen en projecten in ruil voor donaties aan de partij. Het is dinsdag precies vijf jaar geleden dat de Rijksrecherche daarom zijn kantoor in het stadhuis en zijn woning doorzocht.

Het Openbaar Ministerie klaagde De Mos aan voor corruptie. De rechtbank in Rotterdam sprak hem vorig jaar echter vrij, en in juni van dit jaar deed het gerechtshof in Den Haag dat ook.

De Mos spreekt van een „keiharde smaad- en lastercampagne”. Die is volgens hem mede het werk van „(oud-)wethouders, (oud-)raadsleden en ambtenaren”, daarom heeft hij de gemeente ook aansprakelijk gesteld.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer