Binnenland
Schoof verplaatst ministerraden omdat hij die zelf wil leiden

Premier Dick Schoof is niet van plan de vergaderingen van de ministerraad op vrijdagen te missen wanneer hij wegens verplichtingen in het buitenland verblijft. Die ministerraden worden dan verplaatst naar een andere dag. Gebruikelijk is dat een van de vicepremiers van de coalitiepartijen in deze gevallen het bewindsliedenoverleg voorzit. Maar Schoof wil dat niet, bevestigt zijn woordvoerder na berichtgeving door het AD, omdat hij zijn aanwezigheid bij de ministerraad belangrijk vindt om te zorgen voor continuïteit.

ANP

Het besluit hierover is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst al in de zomer genomen, tijdens de oprichtingsvergadering van het kabinet. Het was nog niet officieel bekendgemaakt. Schoof is partijloos en de vier coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben allen hun eigen vicepremier. De vicepremier van de grootste partij, nu PVV’er Fleur Agema, is de eerste vervanger.

Met enkele Europese toppen op komst, betekent dit dat de ministerraad dit jaar drie keer op een andere dag valt dan vrijdag. De verplaatsing is dan naar de maandagen 21 oktober en 11 november en naar woensdag 18 december.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer