Binnenland
Rotterdam zet influencers in bij voorlichting geldzorgen jongeren

De gemeente Rotterdam start dinsdag een nieuwe campagne om geldzorgen bespreekbaar te maken onder jongeren en andere Rotterdammers met financiële problemen. Zes Rotterdamse influencers delen via Instagram hun persoonlijke verhaal over geldzorgen. Dit met het doel om „het taboe op geldzorgen te doorbreken en mensen bewust te maken dat er hulp bij financiële problemen beschikbaar is”, aldus de gemeente Rotterdam.

ANP

De Rotterdamse influencers ondersteunen de campagne met persoonlijke video’s. „Hierin staat het doorbreken van schaamte rondom schulden centraal”. De influencers, Zakia Bouhaulin (@zakiapicolina), Rarko (@rarko10), Charo Chavelli (@rotterdamse.poetsqueen), Ruwhel Emers (@ruwhel), Christina Valerie (@notsosadgrl) en Venus Bijleveld (@iammamaqueen), vertellen over de obstakels die zij tegenkwamen en hoe zij hulp zochten.

In Rotterdam leven 85.000 mensen in armoede, onder wie 17.000 minderjarigen. Dit betekent dat zij minder dan het wettelijk sociaal minimum aan inkomen ontvangen. Ongeveer 15.000 gezinnen kampen met problematische schulden, zo blijkt uit de recentste cijfers van de gemeente Rotterdam.

„Met name jongeren hebben te maken met grote financiële verantwoordelijkheden, zoals studieleningen, zorgverzekeringen en toeslagen”, zegt wethouder Natasha Mohamed-Hoesein van armoedebestrijding, schuldhulpverlening, toeslagen en taal. Ze drukt Rotterdammers op het hart om hulp te vragen bij financiële problemen. „Want er is altijd een uitweg. De gemeente staat klaar om je te ondersteunen bij het aflossen van schulden en kan je helpen inzicht te krijgen in de inkomensondersteuning waar je recht op hebt”, aldus de wethouder.

Aankomend burgemeester van Rotterdam Carola Schouten zei in haar functie als minister van Armoedebeleid dat ze, ondanks mooie resultaten, zich „nog grote zorgen maakt” over het aantal mensen dat schulden heeft, met name jongeren. Ze was in het kabinet-Rutte IV belast met deze portefeuille. Ze gaat op 10 oktober officieel aan het werk als opvolger van Ahmed Aboutaleb.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer