Economie
Rechtszaak tegen ex-topman VW uitgesteld om slechte gezondheid

De rechtszaak tegen voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn over zijn betrokkenheid bij het dieselschandaal is opgeschort om zijn slechte gezondheid, zo maakte een Duitse rechtbank bekend.

ANP

Winterkorn, die vorige maand na een ongeval in zijn woning medische zorg ontving, zal volgens de rechtbank in Braunschweig „minstens de komende maanden niet kunnen deelnemen aan de zittingen om gezondheidsredenen”.

De rechtbank verklaarde dat het proces voorlopig is stilgelegd en dat „alle geplande zittingsdata zijn geannuleerd”. Er wordt nu gekeken of de zaak in de eerste maanden van 2025 kan worden hervat. Volgens de Duitse krant Bild gleed de 77-jarige Winterkorn onlangs uit in de douche, waarbij hij zijn rechterbeen brak.

Volkswagen gaf in september 2015 toe dat het illegale software had gebruikt om de uitstoot van miljoenen dieselauto’s kunstmatig te verlagen, waardoor de auto’s milieuvriendelijker leken dan ze in werkelijkheid waren. Een week na het uitbreken van het schandaal trad Winterkorn af als topman van de VW-groep. ‘Dieselgate’ wordt beschouwd als het grootste industriële schandaal in Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer