Binnenland
Apothekersassistenten in noordelijke provincies staken woensdag

Apothekersassistenten in de drie noordelijke provincies leggen woensdag het werk neer. Medewerkers van ongeveer zeventig apotheken in Groningen, Friesland en Drenthe voeren actie voor hun cao. Ook is er een protestbijeenkomst bij het stadion van FC Groningen.

ANP

Apotheken in onder meer Leeuwarden, Heerenveen, Emmen, Assen, Meppel, Hoogeveen en Winschoten doen mee aan de staking. Het is de zesde regionale actie. Eerder waren er stakingen in het noorden van Zuid-Holland, de Achterhoek, Zuid-Limburg, in Tiel en Veenendaal, en in Den Haag en omgeving.

Vakbonden FNV en CNV zeggen dat er nog geen beweging zit in de onderhandelingen over een nieuwe cao. De apotheekmedewerkers willen 8 procent meer loon in het lopende jaar en betere arbeidsomstandigheden. De apotheekbedrijven bieden 2 procent loonsverhoging vanaf 1 juli dit jaar en ongeveer 5 procent per 1 juli 2025. De werkgevers zeggen dat ze de salarissen wel meer zouden willen verhogen, maar dat ze daar geen geld voor hebben. Ze wijzen naar de overheid, maar zorgminister Fleur Agema wil geen extra geld vrijmaken. Zij zegt dat er via de begroting al extra overheidsgeld voor betere arbeidsvoorwaarden is uitgetrokken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer