Economie
Bedrijven Rotterdamse haven beklagen zich over ‘verkeersinfarct’

Bedrijven in de Rotterdamse haven beklagen zich over het „enorme verkeersinfarct dat Rotterdam en de regio rond Rotterdam nu al twee dagen op rij raakt”. Volgens Deltalinqs, de ondernemersvereniging voor bedrijven in het havengebied, kan het zo niet tot begin december voortduren.

ANP

Het verkeer rond Rotterdam wordt gehinderd door de sluiting van een spitsstrook op de A15 bij Rozenburg. Die extra strook blijft tot in december dicht vanwege voorbereidend werk voor de opening van de nieuwe snelweg A24 en de toegang naar de nieuwe tunnel van de Blankenburgverbinding. Vooral in de ochtend- en avondspits leidt dit tot forse vertragingen.

Deltalinqs-directeur Bas Janssen vindt dat Rijkswaterstaat de situatie erg heeft onderschat. Het bedrijfsleven waarschuwde eerder al dat de spitsstrook op de A15 niet zomaar dichtgegooid kan worden. Er had volgens Janssen actief gezocht moeten worden naar alternatieven en hinderbeperkende maatregelen, net als eerder bij de Calandbrug of bij andere projecten.

Deltalinqs wil nu snel met Rijkswaterstaat in gesprek om alsnog te zoeken naar eventuele alternatieven. „De herfst, die altijd met forse drukte gepaard gaat, is immers pas net begonnen. Reken maar uit hoe groot de ellende gaat worden als we dit zo doorzetten en meer weerellende met bijvoorbeeld straks ook gladheid er nog bovenop komt”, stelt Janssen. „Dan hebben we geen 1000 kilometer file, maar gaan we echt nieuwe records breken in negatieve zin.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer