Binnenland
Negentig asielzoekers in Den Haag aangekomen

De negentig asielzoekers die tijdelijk worden gehuisvest in een pand aan de Maanweg in Den Haag zijn allemaal aangekomen, meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De groep was opgesplitst in tweeën en de tweede groep is dinsdag gearriveerd.

ANP

De mensen komen uit de Jaarbeurs in Utrecht, waar ze tijdelijk verbleven. Maandag werd al een eerste groep van 45 mensen naar Den Haag gebracht. De Maanweg zit nu vol, aldus de woordvoerster van het COA. Op de locatie is vier maanden plek voor de mensen.

De groep bestond in totaal uit honderd asielzoekers, van wie er dus negentig naar Den Haag zijn gegaan. De andere tien mensen zijn verspreid over verschillende locaties, zegt een woordvoerder van het COA. Ze zijn ondergebracht „op andere plekken in het land waar nog plaatsen vrij waren”.

De Jaarbeurs is volgens een woordvoerster van de gemeente Utrecht nu een week „dicht” als opvanglocatie. Op 9 oktober komt er een volgende groep asielzoekers naar het evenementencomplex. Die tachtig mensen komen op die dag uit Leiden en wachten tot ze in de gemeente Zaanstad terechtkunnen. Een grootschalige opvanglocatie daar is nog niet klaar. Onder meer de brandveiligheid en de stroomvoorziening zijn nog niet op orde, zegt een woordvoerster van die gemeente. Wanneer de opvanglocatie wel open kan, weet ze niet. Ook een woordvoerder van het COA zegt hier niets over.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer