Buitenland
Running mates VS tegenover elkaar in mogelijk laatste tv-debat

Ruim een maand voor de Amerikaanse verkiezingen gaan de vicepresidentskandidaten met elkaar in debat. De Democraat Tim Walz en de Republikein J.D. Vance staan in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 03.00 uur tegenover elkaar bij CBS News om kiezers te overtuigen.

ANP

Het is mogelijk het laatste televisiedebat voor de verkiezingen op 5 november. Donald Trump en Kamala Harris kruisten vorige maand een keer de degens, maar Trump zei daarna geen behoefte meer te hebben aan een nieuw debat. Politieke analisten en kijkers van zowel CNN als Fox News oordeelden dat Harris bij het debat als beste uit de verf was gekomen.

Nu is het de beurt aan Walz en Vance, ook twee botsende persoonlijkheden. De 60-jarige Walz geldt als een ervaren nuchtere politicus uit het politieke midden. De voormalige leraar en footballcoach zat in het Huis van Afgevaardigden en is tegenwoordig de gouverneur van Minnesota. Hij werd populair onder Democraten doordat hij de Republikeinse aanhangers van Trump omschreef als „weird”. Volgens CNN is Walz wel nerveus, omdat hij zichzelf ziet als een slechte debater.

De 40-jarige Vance zit in de Senaat namens Ohio. Hij is zeer conservatief en deelt veel van Trumps standpunten. De laatste weken kwam hij veel in het nieuws door opvallende uitspraken. Vance noemde Harris en andere Democraten „kinderloze kattenvrouwtjes” en beweerde dat Haïtiaanse migranten in zijn staat katten en honden eten. Dat verhaal zorgde voor veel onrust, maar is snel ontkracht door Amerikaanse media.

De twee running mates uit het belangrijke Midwesten hebben de afgelopen weken al vaak naar elkaar uitgehaald. Amerikaanse media verwachten dan ook weer een verhit debat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer