Buitenland
Jarenlange cruise om de wereld vertrokken uit Belfast

Een cruise rond de wereld die ruim drie jaar moet duren, is maandagavond vertrokken vanuit het Noord-Ierse Belfast. Het schip de Villa Vie Odyssey kampte met technische problemen en het vertrek liep vier maanden vertraging op door onder meer problemen aan het roer en de aandrijving. De passagiers verbleven de afgelopen maanden in hotels en andere accommodaties in de stad.

ANP

De BBC meldt dat zo’n 125 passagiers maandagavond aan boord van het schip stapten en het vaartuig even voor middernacht (lokale tijd) de haven uitvoer. Er werd geklapt en gejuicht en meerdere opvarenden lieten aan de Britse zender weten hoe enthousiast ze waren dat de reis ging beginnen. Volgens The Guardian zijn er voornamelijk Amerikanen aan boord, onder wie een aantal die van plan zijn tot hun dood aan boord te blijven.

De Odyssey is een cruiseschip van zo’n dertig jaar oud dat recent is opgeknapt. Het bedrijf achter het schip biedt „eeuwigdurende cruises” aan, en passagiers kunnen vanaf zo’n 100.000 euro een hut kopen. Ook is het mogelijk om een verblijf aan boord voor een deel van de reis te huren vanaf zo’n 2200 euro per maand. Er is plek voor z’n 600 passagiers, en naast een restaurant, zwembad en spa zijn er ook onder meer medische faciliteiten aan boord.

Tijdens de eerste reis worden 425 havens op alle continenten aangedaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer