Binnenland
Kapotte trein Schiphol weggesleept, nu hinder door wisselstoring

De kapotte trein die dinsdagavond en woensdag voor hinder zorgde op het spoor rond Schiphol is weggesleept. Het treinverkeer kon rond 13.00 uur weer worden opgestart, meldt de NS. Rond die tijd ontstond echter een wisselstoring die opnieuw voor hinder zorgt rond Schiphol. Zo rijden er tussen de luchthaven en Utrecht minder intercity’s en tussen Hoofddorp en Hilversum minder sprinters.

ANP

Een woordvoerder van ProRail laat weten dat de wisselstoring is ontstaan bij Hoofddorp, waar veel treinen van en naar Schiphol langskomen. Door de storing is een kwart van het treinverkeer daar uitgevallen, zegt hij. De oorzaak van de wisselstoring is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het probleem niets te maken heeft met de defecte bovenleiding en trein van dinsdagavond.

Die avond gingen een bovenleiding en een internationale trein van Eurostar kapot bij Schiphol. Het treinverkeer van en naar de luchthaven werd daardoor verstoord. Ook elders in de Randstad moesten reizigers dinsdagavond en woensdagochtend rekening houden met uitval van treinen en vertraging, hoewel Schiphol wel bereikbaar bleef.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer