Binnenland
Advocaat aangehouden vrouw vastgoedbaas Lips vecht arrestatie aan

De advocaat van de vrouw van de naar Dubai gevluchte vastgoedondernemer Roger Lips wil de arrestatie van haar cliënte, Astrid van S., bij de rechter aanvechten. Volgens de raadsvrouw is de arrestatie, die dinsdag plaatsvond, „apert onrechtmatig”.

ANP

De Telegraaf meldde dinsdag dat Van S. door rechercheurs van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) is aangehouden, direct na afloop van de crematie van haar zus. Volgens advocate Carolien Noorduyn is haar cliënte „onder afschuwelijke omstandigheden gearresteerd” en komt haar huidige detentie neer op „wederrechtelijke vrijheidsberoving”.

Noorduyn wil de kwestie zo snel mogelijk aan een rechter voorleggen. Voor het overige wenst zij zich te onthouden van commentaar.

Het Openbaar Ministerie bevestigt de arrestatie. Het OM zal een vordering gevangenneming indienen bij het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden, zegt een woordvoerder. Dit zal naar verwachting binnen een paar dagen gebeuren. Het hof buigt zich daarover achter gesloten deuren.

Roger Lips kreeg in juni van de rechtbank in Zwolle vier jaar cel wegens fraude tijdens de afwikkeling van een faillissement. De gevallen Brabantse vastgoedman werd bij verstek veroordeeld omdat hij zich al jaren schuilhoudt in Dubai. Zijn vrouw Astrid, die eveneens in Dubai verbleef en haar rechtszaak evenmin bijwoonde, kreeg achttien maanden cel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer