Economie
Stemming onder consumenten minder negatief in september

De stemming onder consumenten is in september minder negatief dan een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Mensen waren deze maand minder negatief over de economie dan in augustus. Ook de koopbereidheid van consumenten verbeterde. In augustus waren consumenten nog even negatief als in juli.

ANP

Het consumentenvertrouwen lag volgens het CBS in september op min 21, tegen min 24 in augustus. Dat is hetzelfde niveau als in april dit jaar. Het vertrouwen ligt nog altijd onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, van min 10. In januari 2000 bereikte het vertrouwen de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (min 59).

Zowel het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden als het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden verbeterde. Verder vonden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen minder ongunstig dan in augustus. Het oordeel van consumenten over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden was volgens het CBS minder negatief en het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden was positiever.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer