Binnenland
Man en vrouw aangehouden in Breda om zeer gevaarlijke drugs

De politie heeft donderdag in Breda een man en een vrouw aangehouden op verdenking van drugshandel, onder meer in de zeer gevaarlijke en verboden pijnstiller protonitazeen. De verdachten zijn voorgeleid voor verhoor en worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Bosch.

ANP

Vorige maand werd bekend dat in maart nitazenen voor het eerst waren aangetroffen in Nederland. Een pakket met ongeveer duizend pillen werd gevonden bij een postsorteerbedrijf in Delft. Het pakket was bestemd voor Amerika. Het vermoeden was eerst dat het ging om xtc-pillen, maar nader onderzoek wees uit dat het protonitazeen was. Dit product is honderd keer sterker dan heroïne en twee keer sterker dan het gevaarlijke fentanyl.

Onderzoek leidde de politie naar de twee verdachten in Breda. Bij een huiszoeking in twee woningen werden zakken aangetroffen met daarin vermoedelijk MDMA. Ook werden andere verdovende middelen gevonden, waaronder ketamine en amfetamine. Bij elkaar werd meer dan 100 kilo aan verdovende middelen gevonden.

Voor zover bekend zit er in de aangetroffen partij geen protonitazeen. Deze nitazenen zijn pijnstillers die gevaarlijk zijn als ze gebruikt worden als drugs. Volgens Jellinek neemt een gebruiker al gauw te veel ervan en treedt een overdosis op, zo liet de instelling voor de verslavingszorg eerder al weten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer