BinnenlandSteekpartij
Verdachte Rotterdam riep „Allahu akbar’’, zeggen getuigen tegen politie

Getuigen van het dodelijke incident bij de Erasmusbrug in Rotterdam donderdagavond hebben tegen de politie verklaard dat de verdachte ‘Allahu akbar’ (God is de grootste) riep tijdens het incident. „We nemen dat mee in het onderzoek, maar het is voor nu te vroeg om er een label aan te geven”, aldus een woordvoerder van de politie.

ANP
Hulpverleners bij een steekincident waarbij iemand om het leven is gekomen en een ander zwaargewond raakte. Het incident gebeurde in de omgeving van de Erasmusbrug. beeld ANP,  MEDIATV
Hulpverleners bij een steekincident waarbij iemand om het leven is gekomen en een ander zwaargewond raakte. Het incident gebeurde in de omgeving van de Erasmusbrug. beeld ANP,  MEDIATV

Bij het incident kwam iemand om het leven, een ander raakte zwaargewond. Een slachtoffer werd gestoken in een parkeergarage, de ander er vlakbij, aan de voet van de brug. Het zwaargewonde slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis, het is niet bekendgemaakt of hij in levensgevaar verkeert.

Ook de verdachte is naar het ziekenhuis overgebracht met verwondingen. Die liep hij op toen hij na het incident overmeesterd kon worden door omstanders en toegesnelde agenten.

De politie zegt verder dat getuigen hebben verklaard dat de verdachte ingestoken heeft op willekeurige mensen. Of dat zo is, wordt onderzocht. De identiteit van de slachtoffers en de dader zijn bekend bij de politie, maar worden op dit moment nog niet naar buiten gebracht.

De Telegraaf meldt op basis van getuigen dat de man twee grote messen bij zich zou hebben gehad.

De politie doet ter plaatse onderzoek. Mensen die informatie hebben „die kan helpen bij het onderzoek”, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Mensen die getuige waren van het incident worden opgevangen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer