Buitenland
Kompaan beruchte Franse verkrachter bekent nadoen verkrachting

Een 63-jarige man die medebeklaagde is in een schokkende verkrachtingszaak in het zuidoosten van Frankrijk heeft bekend de hoofdverdachte te hebben nagedaan. De man, Jean-Pierre Maréchal, heeft toegegeven dat hij net als Dominique Pélicot en samen met Pélicot zijn eigen vrouw die werd gedrogeerd, heeft verkracht.

ANP

Hoofdverdachte Pélicot heeft jarenlang zijn vrouw Gisèle gedrogeerd en vervolgens seksueel misbruikt en door tientallen andere mannen laten misbruiken. In het proces in Avignon worden vijftig mannen berecht in deze zaak. Maréchal is volgens plaatselijke media de enige van de vijftig beklaagden die niet wordt beschuldigd van verkrachting van Gisèle Pélicot, maar die is aangeklaagd over verkrachtingen van zijn eigen vrouw.

Maréchal zei dat hij zelf als kind slachtoffer van seksueel misbruik was geweest en dat hij Pélicot toevallig op een internetsite leerde kennen. Volgens Maréchal was Pélicot innemend en als een naast familielid. Pélicot kwam op bezoek en drogeerde de vrouw van Maréchal, Cilia, die hij toen heeft verkracht. Volgens de aanklagers is Cilia twaalf keer langs deze weg misbruikt. Pélicot stelt slechts één keer bij Maréchal te zijn geweest.

Maréchal kreeg grote wroeging en zijn vrouw Cilia heeft niet met hem gebroken en ook geen aangifte gedaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer