BuitenlandSchoten bij golfbaan Trump
Verdachte van schoten op Trump werd in bosjes bij golfbaan gezien

De man die ervan wordt verdacht schoten op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump afgevuurd te hebben werd gezien in bebost gebied vlak bij de golfbaan, aldus politiewoordvoerders. Mensen van de Secret Service die op de golfbaan waren zagen een geweerloop in de bosjes.

ANP
Zondagmiddag werden geweerschoten afgevuurd vlak buiten de Trump International Golf Club, waar Trump aan het golfen was. (eeld AFP, Chandan Khanna
Zondagmiddag werden geweerschoten afgevuurd vlak buiten de Trump International Golf Club, waar Trump aan het golfen was. (eeld AFP, Chandan Khanna

Ze vuurden schoten af. De verdachte liet zijn geweer en twee rugzakken en andere zaken vallen en vluchtte in een zwarte Nissan. Een getuige zag het gebeuren en slaagde erin foto’s te nemen van de auto en de kentekenplaat.

In een nabijgelegen gemeente kon de verdachte worden aangehouden. De autoriteiten hebben bevestigd dat het gaat om de 58-jarige Ryan Wesley Routh. Hij zou acht keer gearresteerd zijn voor kleinere vergrijpen en hij zou zich intensief bezighouden met de oorlog in Oekraïne, aldus een verslaggever van CNN. Maar over het motief is nog niets bekend.

Zondagmiddag werden geweerschoten afgevuurd vlak buiten de Trump International Golf Club, waar Trump aan het golfen was. Trump was nooit in gevaar. Zelf liet hij weten dat hij „veilig en gezond” was. De FBI zegt dat er sprake lijkt te zijn van een poging tot moord.

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben verklaard „opgelucht” te zijn omdat Trump ongedeerd is.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer